sâmbătă, 12 iunie 2010

Fidelitate?...Ce-i aia?

     Nu....de data asta n-am sa scriu eu nimic. Vreau sa aflu parerile voastre... ce credeti ca inseamna fidelitatea. E oare posibil sa devenim femeia unui singur barbat sau barbatul unei singure femei dupa casatorie? Asta inseamna fidelitate? Ce altceva? E bine sa ai incredere totala in persoana de langa tine, sau e o pierdere de timp sa incerci sa-l cunosti pe adevaratul celalalt?
     Nu va sfiiti, oricum totul e relativ si nu exista un adevar suprem la care sa ne raportam.

20 de comentarii:

  1. Stai o viata cu un om si tot nu ajungi sa-l cunosti, cunosti ce vrea el sa-ti arate. Din experienta mea iti spun ca potisa faci ce vrei, iar cand te uiti la anii din urma sa nu ai regrete. Orice ar insemna asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fidelitatea este ceva natural. Atunci cand iubesti si te simti bine langa persoana cu care esti nu mai ai nevoie de nimic, asa ca nu mai cauti un altul / o alta.
    Infidelitatea este lipsa a ceva. Fie intelegere, fie timp petrecut impreuna, fie alintari, fie...ce o fi. Lipseste de relatia pe care o ai si atunci cauti in alta parte.
    Infidelitatea apare din frica de singuratate - din frica de a fi singur intr-o lume de cupluri, nu te desparti de persoana cu care esti si care nu iti ofera tot ce iti doresti. Asa ca, din acea frica, iti cauti pe cineva mai bun cat timp stai langa persoana actuala - si hopa, ai devenit infidel.
    Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ankaa: da, mi se pare important sa nu regreti nimic din ce-ai facut. Mai bine faci un lucru si vezi ce se intampla, decat sa te intrebi apoi "ce-ar fi fost daca?". Nu stiu insa daca se aplica la tot...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Irina: Vrei sa spui ca infidelitatea e o dovada de lasitate?

    RăspundețiȘtergere
  5. Lasitate este un cuvant prea dur. A-ti fi frica de ceva nu insemna, in mod neaparat, a fi las. A fi las inseamna a fugi de ceea ce iti este frica pana la infinit - daca infidelitatea este ceva ce se intampla in mod regulat si pentru toata viata, atunci, da, persoana care inseala este o persoana lasa. Dar, daca persoana care inseala termina relatia care nu mai il/o satisface, atunci nu mai poate fi vorba de lasitate..

    RăspundețiȘtergere
  6. culmea ca ai adus vorba de fidelitate. Am o prietena f buna care trece printr-un cosmar de nedescris ..normal din cauza unui tip. Parerea mea e ca fidelitatea tine de tot ce poate sa insemne iubirea: sa te daruiesti cu totul unei persoane, sa nu mai vrei nimic altceva pe lumea asta decat sa fi alaturi de persoana iubita si mai ales sa nu cauti la altcineva ceva ce tu poate deja ai...Dar probabil fiecare are definitia lui pt acest termen, insa mie imi este f clar: Unde e iubire adevarata, este cu siguranta si fidelitate! Bibi

    RăspundețiȘtergere
  7. Oamenii in general tind sa se gandesca prea mult la problemele de care E POSIBIL sa se loveasca in viitor si uita sa se concentreze asupra a ce au in present. Ba incercam sa generalizam (vorbind de barbati si punandu-i pe toti in aceeasi oala), ba incercam sa particularizam (si atunci intrebarile se complica si mai mult). Oamenii gresesc, oamenii judeca, oamenii iubesc, oamenii uita...Oricum ai incerca sa pui problema, esti om si tu si trebuie sa fii contient de faptul ca faptele noastre sunt de cele mai multe ori unpredictable ;) Si degeaba incerci sa anticipezi punandu-ti intrebari si cautand raspunsuri...

    RăspundețiȘtergere
  8. IntotdeaunaVara17 iunie 2010 la 01:22

    cat timp va exista egoismul va exista si infidelitatea. "intotdeaunaVara"

    RăspundețiȘtergere
  9. @IntotdeaunaVara: Intreb atunci, fidelitatea echivaleaza cu altruismul? Oare daca ne dam seama ca nu este persoana perfecta langa noi, asa-numitul suflet pereche, dar totusi facem compromisuri si continuam relatia, nu e o dovada de egoism, si de ceea ce spunea Irina mai sus, dovada temerilor noastre de a ramane singuri?

    RăspundețiȘtergere
  10. IntotdeaunaVara17 iunie 2010 la 02:13

    a insela este egoism deoarece faci ceva doar pentru tine, fara sa te gandesti la partenerul tau care probabil va suferi din cauza ta. eu zic ca dovada mai mare de iubire si altruism nu exista decat daca ai curajul sa ii zici partenerului tau ca relatia nu merge si ca vrei sa incerci altceva, sa cauti ce lipseste...

    RăspundețiȘtergere
  11. @ IntotdeaunaVara:
    Nu este altruism sa ii spui celui de langa tine ca vrei altceva. Nu este egoism sa fii infidel. De ce?
    Simplu - cum poti fi altruist stiind ca ranesti persoana de langa tine care te iubeste?? Cum poti fi egoist atunci cand nu ii spui ceva persoanei care te iubeste, doar pentru a nu o rani??
    A! poti sa consideri infidelitatea ca egoism, in sensul in care tu iti cauti ceva mai bun, timp in care persoana cu care esti crede ca are o relatie stabila cu tine si e sigur(a) pe acea relatie. Pentru ca, in momentul in care minciuna va iesi la suprafata (pentru ca "Minciuna are picioare scurte"), tu vei trece la o noua relatie, iar persoana pe care ai inselat-o ramane singur(a)...in cazul asta, da, infidelitatea este egoism.
    Dar, totusi, a termina o relatie nu este altruism si in nici un caz nu este dovada de iubire - daca ai iubi nu ai insela si in nici un caz nu te-ai desparti de acea persoana!! Nu??

    RăspundețiȘtergere
  12. IntotdeaunaVara17 iunie 2010 la 02:30

    @Irina: ca infidelitatea este egoism, imi dai dreptate. sa iti zic de ce a recunoaste ca nu merge ceva in relatie e altruism:pentru ca te gandesti la celalalt si nu vrei sa il faci sa sufere ca afla ca l-ai inselat,ci o sa sufere ca ceva nu merge si puneti punct acolo. e altruism ca ii oferi si celuilalt posibilitatea sa faca ce vrea pentru el( poate si el vede la fel, si nu are curaj sa zica).

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat fight? :)) Sa nu-mi murdariti blogul de sange :))

    RăspundețiȘtergere
  14. @ IntotdeaunaVara:
    Nu consider asta altruism. Atunci cand termini o relatie nu o faci pentru celalalt, ci pentru tine, pentru ca tie nu iti mai convine relatia aia, pentru ca tu nu mai iubesti persoana cealalta. Este dovada de curaj (de a recunoaste adevarul, de a fi sincer cu tine, de a fi singur in ziua de azi) si poate si de egoism...altruism ar fi sa stai langa persoana cealalta chiar daca tie nu iti este bine si sa ii mai fi si fidel cu fapta (ca gandul nu ti-l poate controla nimeni)..

    RăspundețiȘtergere
  15. omul trebuie sa aibe principii, inainte de toate. nu poti sa traiesti doar din "fac ce vreau", pentru ca de-asta avem cerebel, ca sa mai si discernem. apoi, problema este foarte simpla: cand nu-ti mai convine persoana de langa tine, rupi relatia si apoi iti vezi de altul/ alta. nu inteleg de ce oamenii au tendinta de a complica lucrurile. normal ca trebuie sa ai incredere in cel de langa tine, altfel ajungi la sectia agitati de la atatea indoieli. consider ca si fidelitatea face parte din ideea de dragoste. nu exista sa iubesti pe x, dar sa iei in....brate tot cartierul de la un capat la altul. anyway, eu am functionat dupa principiul fidelitatii si nu pot sa spun ca regret. chiar sunt impacata cu mine, intrucat am fost corecta. cand am considerat ca este momentul sa caut altceva, am pus capat relatiei in care ma aflam si apoi am mers mai departe. asa este cel mai corect si cel mai sanatos.

    p.s. dati click pe numele userului meu, daca vreti sa ascultati melodii de pe noul album parazitii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Fidelitatea adevarata, nu ti`o poate oferi decat un animal.Un caine, de exemplu este singurul pe fata caruia poti citi privirea si bucuria aceea lipsita de obligatii.Oricine traieste in societate, poate intalni la un moment dat acea persoana care sa spuna ceea ce trebuie, cand trebuie, astfel incat, sa te puna serios pe ganduri asupra a ceea ce vrei, sau nu, sa faci.Cum spunea si Eminescu, : ,,norocul va petrece’’.Nu exista om sa nu fi inselat/sa nu insele niciodata in viata, fie si in cel mai subtil si light mod.

    P.S. Oamenii si delfinii sunt singurele fiinte care fac sex din placere ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. @anonim: da, cred ca foarte mult conteaza timing-ul...daca persoana respectiva apare cand in viata de cuplu exista o perioada gri, are toate sansele sa reuseasca.
    Stiam ca doar oamenii si delfinii fac sex de placere, dar tu o spui de parca ar trebui sa ne simtim vinovati pentru asta....

    RăspundețiȘtergere
  18. @anonim - mai exista si o specie de maimutele care fac sex de placere ;)
    oricum, lucky us! alelalte animale din lume nu "stie" ce pierde :))

    RăspundețiȘtergere
  19. N`am spus`o de parca ar trebui sa ne simtim vinovati ci am subliniat inca un aspect care poate influenta in/fidelitatea, uneori :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca nu tre' sa ne simtim vinovati pt sex,(indiferent cu cine se..."petrece") e si mai bine. Daca e musai, cu placere :)

    RăspundețiȘtergere